Releaseparty for the new album Nov 29th at Debaser

Kom och fira skivsläppet med oss. Vi kommer att bjuda på en fullmatad konsert i högt tempo och premiärspela massa låtar från det nya albumet. Efter konserten säljer och signerar vi nya skivan på LP och CD. Crash Nomada soundsystem och vänner DJ:ar under kvällen.

Fri entré!
Länk till Facebook-event
Crash Nomada på scen tidigt, dörrar öppnar kl. 18:00. 18 år

Crash Nomada är tillbaka med sitt andra album. Tyngre och mörkare än tidigare, med texter på svenska som skär rakt igenom vår samtid och historia. Albumet är producerat av Jari Haapalainen.

Crash Nomada har hyllats för sin unika blandning av punk och folkmusik från olika delar av världen. Efter många års spelande är de ett av de mer etablerade banden i sin genre och har ett grundmurat rykte som ett dansant och explosivt liveband. I musiken flätas gitarr, fiol och dragspel samman i ömsom punkiga, ömsom psykedeliska mönster och skapar en säregen ljudbild.

På det skivbetitlade albumet kastas vi fram och tillbaka i historien och får möta vinddrivna existenser i nutid och dåtid. Låtarna slår ner hårt i samtiden och får oss även att knyta an till vårt gemensamma arv och ansvar i världen. Förhoppningsvis gör de vad subversiv musik alltid har gjort – utmanar gränser, idéer och föreställningar. Och får oss att dansa längs vägen förstås.