Pre orders for the new album april 29th

Our third full length album En rispa i evigheten will be released April 29th 2022 on legendary Swedish punk label Birdnest Records. Clicke here to pre order the CD (6 page digipak)


PRESSTEXT

Folkpunkarna i Crash Nomada är tillbaka med sitt tredje album En rispa i evigheten. Tungt och svängigt och med fler influenser från svensk folkmusik än tidigare. 


En rispa i evigheten speglar bandets bredd där de sömlöst rör sig mellan kängpunk, allsångsballader, folkmetal och 80-talsdoftande folkrock men framförallt landar i sin dansanta och pumpande folkpunk. Musiken eldas på av virtuost fiol- och dragspelsdriv, en pulserande rytmsektion och rå organisk elgitarr. Texterna skär rakt igenom vår samtid och knyter an till vår historia där vi får träffa allt från neoludditer till samlare & jägare och sufipoeter.


Vi bjuds på hoppingivande esoterisk visdom i låtar som Fällor, Ett steg närmare och Lyser upp allt. Musik som förenar och renar – gemenskap och katharsis. Andra låtar som Neoluddit, Ragnarök och Hata din identitet bottnar i en rejäl dos civilisationskritik, men alltid med hopp, värme och humor. Texterna på skivan flätas ofta in i varandra där ord och fraser återkommer som mantran i olika låtar. 

Låtarna är inspelade live i studion för att fånga direktheten och nerven. Skivan är producerad av Crash Nomada och Per Granberg (Charta 77) och mixad av Göran Frid. 

Crash Nomada har hyllats för sin unika blandning av punk och folkmusik från olika delar av världen. Bandet firade 10-årsjubileum förra året. Efter många års spelande i Sverige och Europa är de ett av de mer etablerade banden i sin genre och har ett grundmurat rykte som en dansant och explosiv liveakt.