Den 12 juni släpper Crash Nomada singeln Någon form av svar från sitt nya självbetitlade album som nominerats till Gaffapriset i två kategorier och utnämnts till årets album av flera recensenter. Albumet är producerat av Jari Haapalainen. Videon är regisserad av Mathilda Sundin.

Låten Någon form av svar kastar oss rakt in i ambivalensen det innebär att vara människa och försöka skapa mening i tillvaron. Rent musikaliskt låter det ibland som stenhård elektronisk musik fast det är inspelat helt live av Sveriges ösigaste folkpunkband. Framförallt är låten en hyllning till den kamp och strävan många människor går igenom fast de blir missförstådda och saker går snett.

Den suggestiva och mystiska musikvideon som för tankarna både till Twin Peaks och det tidiga nittonhundratalsavantgardet är regisserad av Mathilda Sundin och inspelad på ett bibliotek.

NEDLADDNINGSLÄNKAR: 

Wav-fil 44,100 16 bit: Någon form av svar Wav

ISRC-kod: SE2OA1800202

Mp3 320 kbps: Någon form av svar Mp3

LÄNK TILL PRESSBILDER

LÄNK TILL PRESSRELEASE FÖR SINGELN NÅGON FORM AV SVAR PDF

LÄNK TILL PRESSRELEASE FÖR ALBUMET PDF

SINGELOMSLAG:

ALBUMOMSLAG:

SAGT OM ALBUMET:

“Tänk dig det bästa av svensk låtskrivarkonst, förgylld med punkdriv och folkmusiktoner från skilda håll i världen” – Gaffa 5/6

“Det här är årets bästa skiva… Det är en hisnande upplevelse” – Turist i tillvaron, Mikael Sörling

“En svinbra och mångsidig platta. Perfekt att såväl dansa som att lyssna till” – Zero Music Magazine 8/10

“En musikdimension bortom traditionella gränser” – Ergo 4/5

“Ett album som har det mesta man kan önska sig, stök, direkthet, energi, variation och djup…” – Hallowed 5/7

Crash Nomada har hyllats för sin unika blandning av punk och folkmusik från olika delar av världen. Efter många års spelande i Sverige och Europa är de ett av de mer etablerade banden i sin genre och har ett grundmurat rykte som ett dansant och explosivt liveband.