KORT PROMOTEXT:

Crash Nomada har uppmärksammats över hela världen för sin unika blandning av punk och olika sorters folkmusik. Bandet har gjort sig känt för vilda spelningar och turnerat flitigt i Europa och Sverige. Förbered er på en urladdning dansant och elektrifierad folkpunk från ett av Sveriges ösigaste liveband.

LITE LÄNGRE PROMOTEXT:

Crash Nomada har hyllats för sin unika blandning av punk och folkmusik från olika delar av världen. Bandet firade 10-årsjubileum förra året. Efter många års spelande i Sverige och Europa är de ett av de mer etablerade banden i sin genre och har ett grundmurat rykte som en dansant och explosiv liveakt. Bandet är aktuella med sitt tredje album En rispa i evigheten som släpptes 2022 på Birdnest Records. Albumet speglar bandets bredd där de sömlöst rör sig mellan kängpunk, allsångsballader, folkmetal och 80-talsdoftande folkrock men framförallt landar i sin dansanta och pumpande folkpunk. Musiken eldas på av virtuost fiol- och dragspelsdriv, en pulserande rytmsektion och rå organisk elgitarr.

Utan att någonsin tappa enkelheten, råheten och de dansanta klubbvibbarna skapar de experimentell, anarkistisk och genreöverskridande global folkpunk med influenser från hela världen. Crash Nomada har spelat på flertalet klubbar och festivaler runtom i Sverige och Europa, bland annat Maré de Agosto Festival (P), Boomtown Fair (UK), Lowlands festival (NL), Miracle Hill Festival (I), Peace & Love-festivalen (S) och Urkult (S).

Debutalbumet Atlas Pogo släpptes 2012 och följdes av EP:n Broar 2013 och ett antal singlar. 2017 samarbetade de med den egyptiska sångerskan Maryam Saleh vilket resulterade i singeln Leih ya Hamam som troligen är den första duetten på svenska och arabiska som någonsin gjorts. Det andra, självbetitlade, fullängdsalbumet producerades av Jari Haapalainen och släpptes 2018. Det blev nominerat till årets album av flera tidningar.

PRESSCITAT:

GAFFA 5/6”Skickar ut en skarp rispa i den musikaliska världsväven (…) visar oss ett band i ständig rörelse samtidigt som dess musikaliska signum är intakt och fullkomligt strålar av liv.”
HALLOWED 5/7”Mycket hit-potential (…) intressant från inledning till slut (…) ett riktigt vasst band i högform”
EFOLKET”Mångskiftande och otroligt musikaliskt”

”Crash Nomada äger scenen och publiken. Jag har (…) aldrig sett eller hört något liknande live” – AFTONBLADET, ROCKBJÖRNEN

”gå och se detta band live, du lär få en dans- och festkväll utan like!”
– 
HEY SUGAR MAGAZINE

”en suverän frihet i det estetiska uttrycket”
ERGO

”musiken är smittande (… ) spelglädjen är påtaglig och live lär bandet med största sannolikhet vara något i hästväg.”
SMÅLANDSPOSTEN

”Det är spännande att det finns ett svenskt band som verkligen vågar ta ut gränserna på det sättet som Crash Nomada uppenbarligen gör (…) musiken är mycket medryckande (…) en av årets starkare skivor så här långt.”
– NYASKIVOR.SE

” … ett grymt liveband. Attityd…”
MUSIKMAGASINET LIRA

”röjer på som ett skenande tåg och man kan inte sluta le”
GAFFA

”Här hörs det att de faktiskt har det lite roligare än alla andra band när de spelar och det smittar av sig (…) Ett lite svängigare och mer urbant The Clash kan ju liksom inte bli fel.”
MAGASINET IKON

spretiga, dansanta, passionerade, vilda, vackra, lugna och rockiga”
ZERO MUSIC MAGAZINE

” … en yster blandning av folkmusikinfluenser från olika delar av världen som Nordafrika och Mellanöstern, spetsat med reggae och punkattityd och stundtals med ganska tunga rockgitarrer.”  UPPSALA NYA TIDNING