Folkpunkarna i Crash Nomada firar tioårsjubileum och släpper nytt album 2021. Hittills inbokade gig:

April 23 – Hus7/Slaktkyrkan Stockholm, with Charta 77
March 27 – Kulturgaraget Avesta
July 2 – Dalarocken, Hedemora
August 12-15 – Telemarkfestivalen, Norway


KORT PROMOTEXT:

Crash Nomada har uppmärksammats över hela världen för sin unika blandning av punk och olika sorters folkmusik. Bandet har gjort sig känt för vilda spelningar och turnerat flitigt i Europa och Sverige. Förbered er på en urladdning dansant och elektrifierad folkpunk från ett av Sveriges ösigaste liveband.

LITE LÄNGRE PROMOTEXT:

Folkpunkarna i Crash Nomada firar tioårsjubileum 2021. Med sin unika blandning av dansant folkmusik laddad med elektrisk punkenergi är de kända för vilda spelningar och har många gånger hyllats som ett av Sveriges bästa liveband.

Utan att någonsin tappa enkelheten, råheten och de dansanta klubbvibbarna skapar de experimentell, anarkistisk och genreöverskridande global folkpunk med influenser från hela världen.

Crash Nomada har spelat på flertalet klubbar och festivaler runtom i Sverige och Europa, bland annat Maré de Agosto Festival (P), Boomtown Fair (UK), Lowlands festival (NL), Miracle Hill Festival (I), Peace & Love-festivalen (S) och Urkult (S).

Debutalbumet Atlas Pogo släpptes 2012 och följdes av EP:n Broar 2013 och ett antal singlar. 2017 samarbetade de med den egyptiska sångerskan Maryam Saleh vilket resulterade i singeln Leih ya Hamam som troligen är den första duetten på svenska och arabiska som någonsin gjorts. Det andra, självbetitlade, fullängdsalbumet producerades av Jari Haapalainen och släpptes 2018.

PRESSCITAT:

”Crash Nomada äger scenen och publiken. Jag har (…) aldrig sett eller hört något liknande live” – AFTONBLADET, ROCKBJÖRNEN

”gå och se detta band live, du lär få en dans- och festkväll utan like!”
– 
HEY SUGAR MAGAZINE

”en suverän frihet i det estetiska uttrycket”
ERGO

”musiken är smittande (… ) spelglädjen är påtaglig och live lär bandet med största sannolikhet vara något i hästväg.”
SMÅLANDSPOSTEN

”Det är spännande att det finns ett svenskt band som verkligen vågar ta ut gränserna på det sättet som Crash Nomada uppenbarligen gör (…) musiken är mycket medryckande (…) en av årets starkare skivor så här långt.”
– NYASKIVOR.SE

” … ett grymt liveband. Attityd…”
MUSIKMAGASINET LIRA

”röjer på som ett skenande tåg och man kan inte sluta le”
GAFFA

”Här hörs det att de faktiskt har det lite roligare än alla andra band när de spelar och det smittar av sig (…) Ett lite svängigare och mer urbant The Clash kan ju liksom inte bli fel.”
MAGASINET IKON

spretiga, dansanta, passionerade, vilda, vackra, lugna och rockiga”
ZERO MUSIC MAGAZINE

” … en yster blandning av folkmusikinfluenser från olika delar av världen som Nordafrika och Mellanöstern, spetsat med reggae och punkattityd och stundtals med ganska tunga rockgitarrer.”  UPPSALA NYA TIDNING